Kiürülhet az állami egészségügy az új szabályok miatt

Sok egészségügyi dolgozó még meg sem kapta az új munkaszerződést, amely szerint március elsejétől, vagyis egy hét múlva kellene dolgozniuk - hangzott el az RTL Klub Híradójában.
Szász Péter, 2021. február 21. vasárnap, 18:08
Fotó: Pixabay

Mindezt a független egészségügyi szakszervezet.

Szerintük a változások miatt a szakdolgozók majdnem fele fontolgatja, hogy otthagyja az állami egészségügyet.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint már a járvány előtt is jelentős volt a szakemberhiány, a vidéki kórházakban 15 százalékkal, a fővárosban 20-30 százalékkal kevesebb szakápoló dolgozott, mint amennyire szükség volt - derül ki az összeállításból.

Most ez is nőhet, ha sokan nem írják alá az új munkaszerződésüket, amellyel március 1-től megszűnne a közalkalmazotti jogviszonyuk.

A minisztérium úgy reagált: semmi nem indokolja, hogy később vezessék be az új jogviszonyt.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vak Vagany, 2021.02.21 19:03

Egy ilyen komoly átalakítás teljes körűen kidolgozott formában, az érdekeltek előzetes véleményét kikérve lenne csak szabad bevezetni! Szavahihető orvostól hallottam, hogy olyan munkaszerződést akarnak aláíratni velük, amiben csupán az alapbérük szerepel, semmi más.A pótlékokról, az ügyeleti díjról csak szóbeli közlést kaptak mondván, azokról majd később döntenek.Ez azt jelenti, hogy írjanak alá egy biankó csekket! Ismerve a hasonló történeteket valószínű, hogy az orvosok dalra fakadnak majd : "Ha elszabták, hát szabhatjuk!"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html