A kormányszóvivő délutáni sajtótájékoztatóján közölte: rémhírek terjengenek arról, hogy veszélyben van a lakosság banki betétállománya. A kormány ezt határozottan cáfolja, ahogy azt is, hogy létezik egy, a bankbetétek államosítására vonatkozó titkos kormányrendelet - írja az Index.

Giró-Szász emlékeztetett: az Országos Betétbiztosítási Alap mindenkinek százezer euróig (tehát 31,5 millió forintig) garantálja a bankszámláját. Közölte, a kormány minden eszközzel vizsgálni fogja, hogy kik állhatnak a rémhírterjesztés mögött. Giró-Szász András kijelentette: az ilyen pletykák terjesztőinek felelősséget kell vállalniuk tetteik következményeiért.

Az Index kérdésére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miért nem Simor András jegybankelnökkel együtt tartottak délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót, a kormányszóvivő közölte, hogy reggel nem volt sajtótájékoztató, csak egy ad hoc doorstepet tartott a miniszterelnök Simorral való egyeztetés után, a jegybankelnök a megbeszélés végén távozott. Hogy szóba került-e az új jegybanktörvény a megbeszélésen, azt a kormányszóvivő az Index kérdésére nem árulta el.