Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB a korszerűbb bankjegyek elmúlt évben megkezdett kibocsátását 2015-ben a 20 000 forintos címlettel folytatja. A megújított 20 000 forintosok forgalomba történő bevezetése ezúttal is két lépcsőben történik- olvasható az MNB közleményében.

Az új bankjegyek 2015. szeptember 25-től, a kibocsátásról szóló rendelettel összhangban először törvényes fizetőeszközzé válnak, majd - a készpénzciklus szereplőinek (pénzfeldolgozó-gépek, ATM-ek, automaták üzemeltetői, pénztárosok) jegybank által támogatott felkészülését követően - 2015. december 14-től találkozhatunk velük először a készpénzforgalomban.

Kép:

A december 14-től forgalomba kerülő megújított 20 000 forintosok és a jelenlegi 20 000 forintos bankjegyek 2016 végéig még párhuzamosan lesznek használhatók a készpénzforgalomban, azt követően azonban a régi változatú bankjegyeket a Magyar Nemzeti Bank bevonja. Ennek időpontjáról az MNB a későbbiekben ad majd tájékoztatást. A régi bankjegyeket a bevonás napját követően a hitelintézetek és a posta pénztárai még három évig, az MNB pedig húsz évig díjmentesen cseréli törvényes fizetőeszközre.