A már a vádlottak padján ülő dél-békési kormánypárti parlamenti képviselő, Simonka kizárását kezdeményezi Ruck Márton medgyesegyházi fideszes csoportelnök, mert a politikus a Fidesz-MPSZ jó hírének súlyosan árt, és mert nem tájékoztatta a helyi szervezet elnökségét az ellene indított büntetőeljárásról - írja a Magyarnarancs.hu.

"Simonka György tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt, már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak (ami várhatóan tovább fog nőni), ez biztos csődöt jelenti a településeink számára.

Azok a Fidesz-tagok, akiknek nem egyezett a véleményük, sorra kizárásra kerültek, így mára szervezetünk nagyon meggyengült. Nem látom esélyét, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjunk szerepelni, amennyiben a Simonka György a továbbiakban is folytatni fogja romboló tevékenységét."

Ezzel indokolta Ruck Márton javaslatát. A kizárást a kormánypárt alapszabályának két pontjára is lehetővé tenné. Kizárható a szövetségből, aki a: "Szövetség Alapszabályát, programját, a Szövetség érdekeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsít." Másrészt: "bűncselekmény elkövetéséért a bíróság jogerős ítélettel sújtja, illetve az ellene indult büntetőeljárás tényéről és eredményéről a helyi szervezet elnökségét, neki felróható okból nem tájékoztatja."