Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tavalyi volt az első, amikor az új külgazdasági intézményrendszer teljes évben működött. 2015-ben minden külgazdasági rekord megdőlt, soha nem volt akkora a magyar export és a külkereskedelmi többlet, mint tavaly, és soha nem érkezett még annyi beruházás a befektetési ügynökségen keresztül az országba, mint az előző évben - mondta Menczer Tamás.

Az idei cél a tavalyi rekordok megdöntése, és az első féléves adatok alapján jó esély van arra, hogy "a külgazdasági intézményrendszer az idén is jól vizsgázik".

A magyar kormány célja, hogy mindenki, aki tud és akar dolgozni, kapjon munkát. Látványos előrelépés történt az elmúlt években a munkanélküliség csökkentésében - véli a sajtófőnök.

Az is cél, hogy egyre több olyan beruházás, befektetés, beszállítói lehetőség legyen, amelyek révén minél nagyobb hozzáadott értékű terméket lehet előállítani, exportálni, és a jól képzett magyar szakemberek munkát kaphatnak.

A tavalyi kereskedelmi aktívum felülvizsgált adatait csütörtökön hozta nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ennek megfelelően a többlet az eddig közöltnél 477 millióval magasabb, 8,565 milliárd euró volt. Tavaly az export 7,0 százalékkal, az import 4,6 százalékkal nőtt.