Klímastratégián dolgoznak a magyar települések

A klímaváltozással együtt kell élni, alkalmazkodni kell hozzá, s mivel eddig csak megyei szinten készültek ehhez szükséges tervek, most a települések is dolgozni kezdtek a klímastratégián. A célok eléréséhez uniós forrásra is lehet pályázni - idézi az MTI Fegyveres-Fiskál Gábor, a Dipol Humánpolitikai Intézet ügyvezető igazgatóját, aki az M1-en beszélt erről szombaton.
Szepesi Anita, 2017. október 28. szombat, 12:07
Fotó: Reuters

A stratégiának tartalmaznia kell a természeti, gazdasági, társadalmi adatokat, veszélyeztetettséget, üvegházhatású gázokat kibocsátó szervezetek felsorolását, és lehetőségeket is fel kell vázolni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére.

A leírás mellett elemzést kell készíteni a feladatokról, jövőképet, célokat kell megfogalmazni, ehhez feladatokat, embereket, és forrást kell rendelni.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 20 millió forintig lehet majd pályázni a feladatok végrehajtásának támogatására, a dokumentáció még ebben az évben megjelenik, először a megyei jogú városok és Budapest kerületei által beadott pályázatokat bírálják el.

HOZZÁSZÓLÁSOK