Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Schmuck Erzsébet fontosnak nevezte azt is, hogy ne csak klímavédelmi stratégia legyen Magyarországon, "ami félő, hogy a fiókba kerül", hanem klímatörvény is, amely a törvény erejénél fogva tűzi ki a feladatokat, biztosítja hozzá a megfelelő eszközöket és a költségvetési forrásokat.

A klímaváltozásra a világ minden országában sok ezer tudós hívja fel a politikusok figyelmét. Magyarországot az éghajlatváltozás komolyan érinti: az aszály miatti terméskiesés miatt az árak megemelkedtek már az elmúlt évben, idén pedig további áremelkedések várhatók - mondta az ellenzéki politikus.

A kormány a napenergiára adót vetett ki, miközben főleg a biomasszát támogatja. Véleménye szerint ez azért nem szerencsés, mert világviszonylatban a termőföldek termékenysége 23 százalékkal csökken és ez komoly veszélyt jelent.

A május 26-ai európai parlamenti (EP-) választáson az LMP fő prioritása a klímaváltozás. Mint mondta: olyan európai parlamentet akarnak, amelyben nagyon sok "zöld" képviselő van, akik képesek kikényszeríteni azokat a döntéseket a politikusoktól, amelyek meg tudják fékezni a klímaváltozás gyorsaságát - írta az MTI.