Klímaügyben konzultálna a kormány - Mondja el a véleményét Ön is!

A kormány úgy döntött, hogy konzultál az emberekkel klíma ügyben: az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a kormany.hu-ra felrakott egy kérdőívet, amelyben a 2050-ig tartó időszakra szóló Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiával kapcsolatban kíváncsi az állampolgárok véleményére. Minderre van három napja!
Szabó Zsuzsanna, 2019. november 22. péntek, 16:56
Fotó: Getty Images

Felkerült a kormany.hu weboldalra az úgynevezett Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiával kapcsolatos kérdőív, amelyben egyebek mellett olyan dolgokra kíváncsi a kormány, hogy a kérdőívet kitöltő szerint összefügg-e az emberi tevékenység az éghajlatváltozással, támogatja-e, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges legyen, ismeri-e a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát (NÉS-2), milyen szektorokban érzi szükségét intézkedéseknek.

Ez vélhetően nem azt jelenti, hogy a kormányban hirtelen feléledt volna a környezettudatosság, hanem sokkal inkább azt, hogy ennek a stratégiának elkészítését a 2016-ban hatályba lépett párizsi klímaegyezmény előírja. Az ITM közleményében azt írja:

2020. január 1-jéig Magyarországnak is el kell készítenie és be kell jelentenie a Bizottságnak a legalább 30 éves kitekintéssel rendelkező hosszú távú nemzeti stratégiáját. Ugyanakkor a tagállamoknak nyilvános konzultációt kell végezniük ezen hosszú távú stratégiák elkészítése során.

A kormany.hu-n egy linket is megad a tárca, amelyen egy kérdőív található. A kérdések megválaszolásával lehet az ITM szerint segíteni a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia véglegesítését. A minisztérium erre 2019. november 25. (hétfő) 12:00 óráig ad időt. A kérdőív kitöltéséhez semmilyen regisztráció nem szükséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.11.26 07:34

Én pedig nem konzultálok erdőirtókkal, városi fapusztítókkal, balatoni nádpusztítókkal, természetvédelmi területeket elmutyizókkal, veszélyes hulladékokat földbe ásókkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.11.26 07:00

@toferi41@freemail.hu: Igazad van, meg nincs is. Igazad van, hogy erről nem a semmit sem tudó tömegekkel kell konzultálni, hanem hozzáértő tudósokkal, mérnökökkel. Nincs igazad a klímaváltozást illetően. A klímaváltozás egy ciklikus, természeti jelenség, ami mindig is volt, van és lesz is, és asztronómiai okai vannak. Az egészet tudatosan összekeverik a környezetvédelemmel. Ez a zöld fasiszta maffia, az eco terroristák műve, akik ílymódon, a tudatlanok riogatásával és megtévesztésével akarnak minél nagyobb hatalomra, politikai befolyásra, és persze pénzre szert tenni, amit mindenféle klíma adó címén rólunk akarnak lekaszálni, és természetesen a saját zsebeikbe tömködni. Fel ne üljön ennek senki.
A környezetvédelmet pedig csak helyeselni és támogatni lehet, pl. az erőforrások hatékony felhasználását, a tiszta víz megőrzését, a pazarlás és a szemetelés csökkentését, a szelektív szemétgyűjtést, a mérgező anyagok semlegesítését, a füst és porszennyezés csökkentését, és talán legfontosabban az újrahasznosítást, stb. vég nélkül lehetne sorolni. Vagyis nem klíma hiszti és széndioxid hiszti kell, hanem tényleges és hatékony környezetvédelem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

toferi41@freemail.hu, 2019.11.22 20:04

Miért nem az MTA-val konzultál a kormány, hiszen ennek eldöntése tudomány világába tartozik!Hogy van kapcsolat az emberi tevékenység és a klíma változás között, az szerintem fontos kérdés, de azt nem közfelkiáltással kellene eldönteni, mert tudományos kérdésekben a döntő szó az Alaptörvény szerint a tudomány képviselőié. Az a tény hogy az emberi tevékenységnek köze van a klímaváltozáshoz bizonyítja az is hogy 2050-re klíma semlegessé kívánjuk tenni az országot, s ez csak az emberi tevékenységek megváltozásával érhető el.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html