Módosul a forgalmi rend több utcában Kőbányán

Fokozatosan több kőbányai utcában is forgalmi változások léptek életbe, több útszakasz egyirányú lett, várakozósávokat, kerékpárutakat festenek fel - írja Kovács Róbert polgármester a Facebookon.
Szász Péter, 2020. július 20. hétfő, 11:33
Fotó: Getty Images

A változások a következők:

  • Az Örmény utcában várakozó sávot (nem egyenkénti parkolóhelyeket, hanem parkolásra alkalmas, szaggatott vonallal jelölt területet) festenek fel.
  • A Gyömrői útra kanyarodók stoptáblát kapnak.
  • A Kelemen utca a Gergely utcától a Vaspálya utcáig, valamint az Ihász utca a Mongol utcától a Kápolna térig végig egyirányú lesz. A Kelemen utcán a Vaspálya utca felé, az Ihász utcán a Kápolna tér felé lehet közlekedni.
  • A Kelemen utcában várakozó sávot, valamint ellenirányú kerékpáros közlekedést biztosító burkolati jelet festenek fel.
  • Az Ihász utcában a Mongol utcától a Gergely utcáig mindkét oldalon várakozó sávot festenek fel, hiszen az útpálya szélessége - az utca forgalmának egyirányúsítása mellett - ezt lehetővé teszi. (Az eddigi parkolás szabálytalan volt, mert a szemből érkező autóknak nem maradt kikerülési hely.)
  • A Cserkesz utcában az iskola környezetében a megállás és a várakozás szabályait kis mértékben módosítják.

A burkolati jelek felfestése és a közlekedési táblák kihelyezése után folyamatosan változik majd a közlekedés rendje. Ha az időjárás nem gátolja a munkavégzést, akkor legkésőbb július 26-tól az új forgalmi rend szerint kell közlekedni az említett területeken - írja a polgármester.

HOZZÁSZÓLÁSOK