Ködfoltok, hószállingózás, ónos szitálás - friss időjárási előrejelzés érkezett

A kezdetben még derült tájakon is alacsonyszintű rétegfelhőzet képződése várható, emellett párás, éjszaka foltokban ködös lesz a levegő. Néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szabó Zsuzsanna, 2018. február 9. péntek, 18:45
Fotó: Pixabay

A Dunántúlon napos és felhős időszakok egyaránt lesznek, keleten, északkeleten azonban sok marad a felhő. Északkeleten helyenként jelentéktelen havazás, hószállingózás, havas eső előfordulhat. Éjszaka a derült tájakon köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződése várható. Néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat - figyelmeztet az OMSZ.

Szombaton eleinte sok lesz a felhő, majd napközben észak felől lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet. Csapadék ekkor már nem valószínű. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csupán holnap élénkülhet meg néhol az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően +1 és -4 fok között alakul, de az eleinte derült, hóval fedett tájakon -5, -8 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 5 fok között várható.

Képünk forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK