Az időjárási szélsőségeknek tulajdoníthatóan leginkább New York és Philadelphia államokban volt tapasztalható a gazdasági aktivitás csökkenése, bár nem jelentős mértékben. A kiskereskedelmi forgalom növekedése a vizsgált régiók többségében az időjárás miatt lassult. Hasonlóképpen az időjárásnak tulajdoníthatóan csökkentek kissé az autóeladások is.

A lakáspiaci helyzet számos régióban javult, bár mérsékelt ütemben. A foglalkoztatási helyzet a régiók többségében javult, hiány továbbra is bizonyos specializált munkaköröknél tapasztalható. Az inflációs nyomás változatlanul alacsony, árfelhajtó erő mindössze néhány energiaipari terméknél és az építőiparban tapasztalható.

A lakosság fogyasztási és utazási kiadásai magasak egy-két régió kivételéve. A szélsőséges téli időjárás néhány területen visszavetette a turizmust, San-Franciscóban azonban érzékelhető volt a növekedés. A nem pénzügyi jellegű szolgáltató ágazatokban vegyesen alakult a gazdasági aktivitás a legutóbbi jelentés óta. Szintén vegyes képet állapított meg a jelentés a szállítási ágazat teljesítményének alakulásában.

A mezőgazdasági ágazatokban érzékelhető hatása volt az időjárási szélsőségeknek. Számos régióban a termények károsodásáról és termékek forgalmának fennakadásáról számoltak be.

A hideg időjárás miatt nőtt az olaj és a gáz iránti kereslet. Néhány térségben ellátási nehézségekről és a készletek csökkenéséről számoltak be.

Az időjárási körülményekre és azok következményeire tett utalásoktól eltekintve a Fed Bézs Könyve az amerikai gazdaság változatlanul visszafogott/mérsékelt ütemű növekedését állapítja meg januártól februárig, lényeges változást a gazdasági kondíciókban nem rögzít.