BUX

Kóka: exportmotort a gazdaságnak!

A kicsi és nyitott magyar gazdaság erőteljes növekedését kizárólag az export és a külföldi működőtőke beruházások vezérelhetik - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a Magyar Külgazdasági Szövetség (MKSZ) közgyűlésén, szerdán Budapesten.

NAPI Online, 2006. április 5. szerda, 13:50

Az MTI-Eco tudósítása szerint Kóka elmondta, ezért kifejezetten káros az országnak, amikor a Fidesz a választási kampányban luxusprofitról, az idegen, kizárólag profitjának repatriálásával törődő tőkéről és visszaállamosításról beszél. "Aki ilyeneket mond az a külföldi tőkét fenyegeti, és a magyar munkahelyeket veszélyezteti" - mondta a miniszter.

Kóka János a magyar gazdaság előtt álló legfontosabb feladatok közül kiemelte az euró 2010-es bevezetését, ami a külkereskedőket mentesíti az árfolyamkockázatoktól, és az egykulcsos, csökkentett átlagos elvonást magában foglaló adórendszert.

A miniszter szerint halaszthatatlan a pazarló módon működő állami rendszerek reformja, mert amíg az államigazgatásba és az egészségügybe nem épül be a hatékonyság, a számonkérhetőség, addig az állam gátja lesz a jól működő gazdasági folyamatoknak.