Költözik az Államkincstár

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) mai ülésén döntött arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank Hold u. 7. szám alatti ingatlanába kerül át a Magyar Államkincstár.
NAPI Online, 2009. február 18. szerda, 16:43
Fotó:

Az NVT engedélyezte az Országos Onkológiai Intézet (OOI) számára, hogy nyilvános pályázat keretében keressen befektetőt leendő rehabilitációs központjának megvalósítására. Így magántőke bevonásával, mintegy 20 ezer négyzetméter hasznos alapterületű, 200-250 daganatos beteg ellátását biztosító rehabilitációs központ létesülhet.

A rehabilitációs központ 14 ezer négyzetméteres területét (rehabilitációs tömb) a leendő befektető az OOI által meghatározott szakmai programnak megfelelően alakítja majd ki és hasznosítja maximum 50 évig. A fennmaradó hatezer négyzetméteren - az intézet igényei szerint gyógyító tevékenység céljára kialakított - intézeti szárny kap helyet, amelyet a befektető a használatbavételi engedély jogerőre emelkedését követően ad át.

Az NVT mai ülésén közgyűlési mandátumot adott ki a Gödöllői Királyi Kastély Kht., a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., az Északdunántúli Vízmű Zrt., és a Magyar Export-Import Bank Zrt. közgyűlésére, melyről részletesebb tájékoztatást az adott társaságok nyújtanak a közgyűlést követően.

Alapítói határozatot adott ki az Állami Autópálya Kezelő Zrt., a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., a KvVM Környezetbarát Termék Kht., a Hortobágyi Halgazdaság Zrt., a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., a Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt., a Mezőhegyesi Állami Ménes Lótenyésztő és Értékesítő Kft., a ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt., a Zalaerdő Erdészeti Zrt., a Radar Holding Zrt., a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft., a KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Kht., a VITUKI Nonprofit Kft., és a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Oktatási és Üdültetési Kht. részére, többek között a 2009-es üzleti tervek elfogadásáról.

A Vagyontanács döntött a Millenáris Nonprofit Kft. és a Kisrókus Nonprofit Kft. átalakításáról, ezzel összefüggésben a Kisrókus 2000 Nonprofit Kft. szétválasztásáról is.

HOZZÁSZÓLÁSOK