A kormány támogatja, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetségnél megpályázza a 2020. évi ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokság megrendezését. Ehhez a jövő évi költségvetésből 238 millió forintot biztosít a kormány - derül ki a Magyar Közlönyből.

Egyházak beruházására, majd azok működtetésére az idei költségvetésből 3 milliárd 942 millió, míg a jövő éviből 2 milliárd 358 millió forint többlet támogatáshoz jutnak. A határozat felsorolja a beruházásokat, ezek közül a legnagyobb tétel a kaposvári székesegyház felújítása, 1 milliárd 50 millió forinttal.

A kormány egyetértett a Sapientia Alapítvány tevékenységének bővítésével, ennek keretében az Erdélyi Hagyományok Háza Központok létrehozásával és az ehhez szükséges ingatlanok megvásárlásával, felújításával, továbbá a működtetés szervezeti kereteinek megteremtésével. Ehhez az idei költségvetésből 3 milliárd 752 millió, míg a jövő éviből 710 millió forintot különített el.

Végül a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar épületének fejlesztésére kijelölte a kormány - az újonnan létrehozott állami magasépítéseket lebonyolító - Beruházási Ügynökséget és rendelkezésére bocsátott 1 milliárd 692 millió forintot.