Nem áprilisi tréfa - tízmilliárdot elköltött a kormány

A gyorskorcsolya Eb-re, egyházi beruházásokra, az Erdélyi Hagyományok Házára és a szegedi jogi kar épületének fejlesztésére hagyott jóvá a kormány összesen mintegy 10 milliárd forintot - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatokból.
Németh Géza, 2019. április 1. hétfő, 21:43
Fotó: Pixabay

A kormány támogatja, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetségnél megpályázza a 2020. évi ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokság megrendezését. Ehhez a jövő évi költségvetésből 238 millió forintot biztosít a kormány - derül ki a Magyar Közlönyből.

Egyházak beruházására, majd azok működtetésére az idei költségvetésből 3 milliárd 942 millió, míg a jövő éviből 2 milliárd 358 millió forint többlet támogatáshoz jutnak. A határozat felsorolja a beruházásokat, ezek közül a legnagyobb tétel a kaposvári székesegyház felújítása, 1 milliárd 50 millió forinttal.

A kormány egyetértett a Sapientia Alapítvány tevékenységének bővítésével, ennek keretében az Erdélyi Hagyományok Háza Központok létrehozásával és az ehhez szükséges ingatlanok megvásárlásával, felújításával, továbbá a működtetés szervezeti kereteinek megteremtésével. Ehhez az idei költségvetésből 3 milliárd 752 millió, míg a jövő éviből 710 millió forintot különített el.

Végül a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar épületének fejlesztésére kijelölte a kormány - az újonnan létrehozott állami magasépítéseket lebonyolító - Beruházási Ügynökséget és rendelkezésére bocsátott 1 milliárd 692 millió forintot.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

monica_schuster, 2019.04.04 08:39

akinek egeszseges a lelke, annak semmi testi baja nincs...vagy tevedek???? Erre törekszik a regnalo part es a vegen mar enni sem kell, mert a levegö is taplalo...Csodas ez a rengeteg milliard szetosztasa, de hogy a jövöt az Egyhaz sem teszi elhetöbbe az mar olyan biztos mit hogy kommenjteljük a hireket...mar csak a hivöknek kell elöirni, hogy napi 3x imara sorakozni es utanna csak a templom elött kell ülni es a manna fentröl jön a jobb elet fenntartasahoz...CSODAS ÖRÜLET, amit normalis esszel fel sem lehet fogni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.04.02 14:28

semjén egyházi helikopteres háziállatlövő fővadász szerint a legjobb beruházás az egyházi, úgyhogy lassan a 14. századi állapotoknak megfelelően optimális lesz, ha az egház lesz a legnagyobb földek és javak birtokosa, így leszünk mi a leggazdagabb ország, a sportba befektetés meg olyan izmos embereket gyárt, hogy anyagilag felmérhetetlen hasznot hajtanak és a határontuliakra fordított minden fillér spórol a románoknak, a szerbeknek, a horvátokna- mi itt a probléma?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2019.04.02 13:22

Több, mint 6 milliárd forinttal növelte a kormány /országgyűlés idénre és jövő évre vonatkozóan, az egyházak támogatását. Kell is, hisz, ha már az egészségügyet veszni hagyják (no, nem a saját, hanem az egyszerű magyar emberek vonatkozásában, logikusan növelni kell a gondoskodó NER - neki az utolsó kenet kapacitást. Ez jelentősen olcsóbb, így több pénz jut az offshore számlákra. Lelkük (?) rajta!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html