Nem áll le a kormány a sporttámogatással

Több mint 5 milliárd forintot osztott szét a kormány sporttámogatásra a Magyar Közlönyben megjelent határozatokban. Legnagyobb tétel a Nemzeti Korcsolyázó Központ felépítése.
Németh Géza, 2018. december 25. kedd, 09:10
Fotó: Pixabay

Veszteséges lett az idén szeptember 14-16 között - a Magyar Tenisz Szövetség által Magyarországon megrendezett - 2018-as Davis Kupa világcsoport rájátszása. A pénzügyi elszámolás érdekében a kormány 289 millió forintot hagyott jóvá az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetési fejezet, Versenysport támogatása jogcímcsoport javára. A kiadás az idei költségvetést terheli.

A Nemzeti Korcsolyázó Központ előkészítésére 285 millió forintot hagyott jóvá a kabinet. Ez azonban csak a kezdet. A 2019-es költségvetést terheli a beruházásból további 2 milliárd 785 millió forint, míg a 2020-as költségvetésből majd 1 milliárd 81 millió forint jut erre a célra.

Megbontás nélkül jut az idei költségvetésből 900 millió forint a Veszprém Aréna és a szegedi kézilabdacsarnok beruházásokra.

A Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület (CKKSE) pedig a további működése érdekében (hogy kifizesse a tartozásait) 218 millió forinthoz jutott az idei költségvetésből - derül ki a Magyar Közlönyből.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK