Nagyvonalú büdzsé: plusz 22 milliárdot költött el a Miniszterelnökség

A Miniszterelnökség 2018-ban a tervezett 29,1 milliárd helyett 51,8 milliárdot költött. Jutalmakra közel ötmilliárd ment el - hangzott el az RTL Híradóban.
Domokos Erika, 2019. október 20. vasárnap, 20:27
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az RTL Híradó a Miniszterelnökség tavalyi évről szóló beszámolója alapján közölte, a tárcánál alábecsülték az általuk "reklám- és propagandakiadásoknak" nevezett költségeket: eredetileg kicsivel több mint egymilliárdot szántak ilyen célokra, végül majdnem 4,7 milliárdot költöttek - írta a híradóra hivatkozva a 24.hu.

Nem ez volt az egyetlen pluszkiadás, ugyanis hiába nem számoltak előzetesen jutalmak kifizetésével, összesen 4,6 milliárdot költöttek erre végül.

A Miniszterelnökségnél jelenleg 1432-en dolgoznak, 2010-ben fele ennyien voltak. A kormányváltás évében Orbán Viktor miniszterelnök kisebb minisztériumot ígért, az akkori létszám feléről beszélt - idézte Orbán szavait az RTL Klub.

A Miniszterelnökség 2018-ban a tervezett 29,1 milliárd helyett 51,8 milliárdot költött. A kormány szerint uniós propagandára költöttek, és a jutalmakat is az uniós fejlesztéspolitikai célokhoz kötötték.

HOZZÁSZÓLÁSOK