Költségvetési szigor csökkenti az adósságot - nem a koncert

Egy miniszter válasz szerint a kormány nem jótékonysági akciókkal, hanem fegyelmezett költségvetési politikával törekszik az adósságállomány csökkentésére.
Domokos László, 2012. március 7. szerda, 14:33
Fotó: Napi.hu

A kormány nem jótékonysági akciókkal, hanem fegyelmezett költségvetési politikával törekszik a szocialista-szabaddemokrata kormányok által felhalmozott adósságállomány csökkentésére - írta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Molnár Csaba országgyűlési képviselő kérdésre adott írásos válaszábanb.

A honatya arra kérdezett rá, hogy mennyivel csökkent az államadósság az államadósság csökkentő koncert  eredményeként. A miniszter válaszából kiderül, hogy az Összefogás koncert Magyarországért címü rendezvényt nem a kormány szervezte, ezért a "résztvevőkre és a tervezett bevételre vonatkozó kérdéseivel szíveskedjen megkeresni a rendezvény szervezőjét".

A kabinet azonban egyetért a rendezvény nemes célkitűzésével, mivel a koncert bevétele a szervezők szándékai szerint az Összefogás az államadósság ellen alap számláját gazdagítja - írta Réthelyi. Szavai szerint "örömmel veszünk minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul az alap számláján lévő pénz növekedéséhez".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2012.03.07 15:23

Szigorral nem lehet lopni állami pénzt, csak támogatások révén!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html