Komárom és Szolnok: nem változott érdemben a népszavazási eredmény

Sem Komárom-Esztergom, sem Jász-Nagykun-Szolnok megyében nem hozott érdemi változást a december ötödikei népszavazás eredményében a voksok újraszámlálása - írta az Origo az MTI alapján.
NAPI Online, 2004. december 18. szombat, 13:20
Fotó:

Komárom-Esztergom megyében elenyésző eltérés mutatkozik az eredetileg közölt népszavazási adatokhoz képest. A megye 322 szavazóköréből mindegyikben elvégezték az újraszámlálást mindkét népszavazási kérdés vonatkozásában. A városok közül a Tatabányán leadott voksoknál volt eltérés, 40 szavazattal csökkent az igenek száma a kórház-privatizáció kérdésében.


 


Jász-Nagykun-Szolnok megyében 53 szavazókörben rendelték el a szavazatok újraszámlálását, az újbóli ellenőrzés azonban érdemi eltérést nem hozott. Az újraszámlálás nyomán a kórházprivatizáció ügyében feltett kérdés esetében az igen voksok száma nyolccal csökkent, a nem szavatoké héttel nőtt, míg egy voks érvénytelen lett. A határon túli magyarok kettős állampolgárságának kérdésében az igen voksok száma hattal emelkedett, a nem szavatoké pedig héttel csökkent, és egy voks szintén érvénytelen lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK