BUX
38521

Komoly amerikai beruházások jönnek Magyarországra

Valószínűleg a General Motors, az Eaton és a Harman/Becker az a három, Szijjártó Péter által a Figyelőben nem nevesített amerikai cég, amely beruházásra készül Magyarországon - írja a hetilap. Nekünk ennél konkrétabb infóink is vannak.

Napi.hu, 2015. február 12. csütörtök, 09:27

Sokat ígérő utalást tett Colleen Bell, az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete minapi székesfehérvári látogatásán, amikor három amerikai cég új magyarországi beruházásáról beszélt helyi vezetőknek. Az elejtett szavai újraéltetik a befektetési reményeket, amelyek már-már szertefoszlottak a Merkel-Orbán találkozó után, a BMW-gyár építéséről és Mercedes-fejlesztésekről szárnyra kelt hírek cáfolatával.

Főleg, hogy Szijjártó Péter ennél valamivel többet is elárult a Figyelőnek adott interjúban. A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: március közepéig három új amerikai befektetésről számolnak be, két budapestiről és egy vidékiről, ágazatok szerint pedig kettő esik az autóiparba. Ezek összesen 15,5 millió dolláros (mintegy 4,2 milliárd forint) invesztíció-val 510 új munkahelyet teremtenek - tette hozzá a tárcavezető.

A Napi.hu holnap reggel rukkol elő egy nagy amerikai cég komoly létszámbővítési terveinek részleteivel.