Újabb részletek derültek ki a Teréz körúti robbantás ügyében. A gyanúsított P. László állítólag emailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta a két rendőrjárőr megölésének szándékával működésbe hozott robbanószerkezet összetételét, illetve a robbanószerkezet elkészítésének lépéseit, és jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel áll majd elő.

Az ügyészség közleménye szerint a 24 éves feltételezett robbantó egy millió euró összegű készpénzt követelt, hogy többet ne kövessen el gyilkos robbantásokat. A vádat ezért kiegészítették terrorcselekmény előkészülete bűntettével is, melynek törvényi büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Eddig csak előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és robbanóanyaggal visszaélés miatt akartak vádat emelni, azok büntetési tétele 10 vagy 20 év, de akár életfogytiglani fegyházbüntetés.

A vádirat azzal is kiegészült még, hogy vélhetően a férfi a két rendőr megölése után a náluk lévő szolgálati lőfegyvereket is meg akarta szerezni. "A robbanás ereje alkalmas volt arra, hogy a robbanás közvetlen közelében lévő járőrök, illetve a robbanás 2,5-3 méteres körzetébe tartózkodó járókelők az életüket veszítsék, az attól távolabb lévő személyek testi épsége, egészsége jelentős veszélybe kerüljön" - írja az ügyészség közleményében.

A címlapképen a gyanúsítottat vezetik a tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján, forrás: MTI Fotó/Mihádák Zoltán