Komoly fejlesztések jönnek a Velencei-tónál

A Pannónia szíve fejlesztési program révén Etyek és a Velencei tó környéke kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat – mondta Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője Etyeken.
Szász Péter, 2018. március 13. kedd, 17:10
Fotó: Napi.hu

Eddig több mint három milliárd forintból fejlesztették a térséget, amelyből többek között közel 40 kilométer kerékpárút valósult meg, megépült Etyeken a Magyarországi Kitelepítettek Emlékháza, valamint a településen négy borászati központot is felújítottak. Több mint száz fejlesztési elképzelést rögzítettek a fejlesztési programban, amelynek Etyek a központja - idézi a politikust az MTI.

A programban olyan megvalósítási pontokat hoztak létre, amelyek segítik a több mint száz fejlesztési elképzelés megvalósítását.

Tessely Zoltán az első ilyen pontnak a Magyar Turisztikai Ügynökséget nevezte, amellyel a tervek szerint közösen kiemelt turisztikai területté minősíttetik a térséget a Velencei tó bevonásával, és ezáltal újabb lehetőségek nyílnak meg a nemzeti források felhasználására.

HOZZÁSZÓLÁSOK