Szerda délután a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap, a legtöbb napsütés a déli országrészben várható. Csapadék nem valószínű. Éjszaka az ország nagy részén derült, vagy gyengén felhős égre számíthatunk, a középső területeken képződik alacsonyszintű felhőzet. Északon és nyugaton megélénkül a déli, délnyugati szél.

A hőmérséklet délután 11 és 17, késő este 5 és 12 fok között alakul.

Csütörtök éjszaka az ország nagy részén derült, vagy gyengén felhős égre számíthatunk, a középső területeken képződik alacsonyszintű felhőzet. Napközben kezdetben északkeleten, majd egyre több helyen megnövekszik, késő délután meg is vastagszik a felhőzet, de estig csak helyenként alakulhat ki záporeső. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl nyugati felén viharos közeli széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadán 0, -2 fokig is lehűlhet a levegő, talajmenti fagyra pedig az ország keleti felén számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között alakul.

Pénteken gyengén és erősen felhős időszakok váltakoznak, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Többfelé várható zápor, zivatar, reggel, délelőtt főként északkeleten, északon, délután másutt is. A délnyugati, déli szelet nagy területen kísérik erős lökések, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 26 fok között valószínű, de északkeleten néhol nem lesz melegebb 19, 20 foknál - írja az OMSZ.