Komoly vád érte a magyar kormányt a vasutasok részéről

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) szerint a kormány hamarosan tárgyalhat a Munka törvénykönyve módosításának tervezetéről, amelynek egyik pontja megszűntetné a szombati készenléti munkáért járó pótlékot.
MTI, 2016. április 16. szombat, 17:15

A VSZ szombati közleményében az áll, hogy a tervezett törvénymódosítás után a készenléti jellegű munkakörben dolgozókat szombaton és vasárnap is munkára lehetne kényszeríteni, pluszdíjazás nélkül. Így tízezreket fosztanának meg a pótléktól, amely azoknak jár, akiket úgy rendelnek készenléti munkára szombaton, hogy utána vasárnap, rendes munkaidőben kell dolgozniuk.

A MÁV-csoportnál - egy bírósági döntés nyomán - éppen most kell kifizetni mintegy 5 milliárd forintnyi elmaradt pótlékot az ilyen munkakörben foglalkoztatottak számára. Szerintük összefüggés van a törvénymódosítási szándék és a kifizetés között.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.04.16 19:36

A tetves, aljas politikusok újból és újból belerúgnak a keményen dolgozó kisemberekbe.
A szemét politikus azon kívül, hogy nyúzza a melóst, még hazudik is, is, hogy a munkabérhez semmi köze, a piacgazdaság határozza meg.
A rohadék politikus miért a nép csórósításán ténykedik?
A rohadék politikus miért a polgárai ellen dolgozik a tőkeerős és még támogatott tőkeerős munkáltató oldalán?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html