Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapesten a szombati felhőszakadást viszonylag erős szél is kísérte, az úttestre vagy gépkocsikra zuhant ágak, kicsavart fák miatt kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét - derül ki a Katasztrófavédelem délután kiadott összesítéséből.

Több kerületben pusztított a vihar

A IV. kerületben a Berda József utcában kidőlt egy fa, amely elzárja az utat. A Váci út IV. kerületi szakaszán egy villanyoszlop dőlt egy járműre. A XIII. kerületi szakaszon egy részben leszakadt faág veszélyezteti a gyalogos forgalmat, a tűzoltók mindkét helyszínen megkezdték a beavatkozást.

A XVII. kerületi XV. utcában egy ötméteres faág esett egy elektromos vezetékre. A XXI. kerületi Árpád utcában három autóra, a III. kerületi Torma Károly utcában pedig a járdára dőlt egy fa. A XVI. kerületi Baross utcában egy félbetört fa esett egy autóra. A fővárosi hivatásos tűzoltók folyamatosan hárítják el a károkat, amint befejezték a munkát, azonnal indulnak az újabb káresemény helyszínére.

Mi várható vasárnap?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint marad az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő.

Az ország nagy része felett vasárnap is labilis marad a levegő, így több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az OMSZ szombat délutánra riasztást, vasárnapra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország jelentős részére felhőszakadás miatt.

A címlapkép illusztráció. Forrás: Shutterstock