Komolyan duzzasztja a hadsereget a kormány

Év végéig további ezerrel nő a tartalékos katonák száma, amely jelenleg meghaladja az ötezret - közölte Simicskó István, a honvédelmi miniszter kedden Hajdúhadházon, 284 önkéntes területvédelmi tartalékos katona ünnepélyes eskütételén.
Szász Péter, 2017. október 3. kedd, 15:43
Fotó: kormany.hu

Mind a 197 járásban lesz egy-egy területvédelmi egység, a tartalékosok összlétszámát pedig 2026-ra húszezerre növelik - mondta.

Két éve döntöttek arról, hogy új alapokra helyezik a tartalékos rendszert, és visszahozzák a területi elvet a tartalékos egységek szervezésében. 2010-ben mindössze 17 tartalékos katonája volt Magyarországnak, miközben valamennyi NATO-tagországokban, valamennyi olyan országban, amely fontosnak érzi állampolgárai biztonságát, hazájuk megvédését, jól működő tartalékos rendszert hozott létre, és szervezi ezeknek az alakulatoknak a kiképzését, munkáját.

Simicskó István arról is beszélt, hogy szeretnénk megbecsülni katonáinkat. Ennek érdekében folytatják a hivatásos és szerződéses állomány illetményének emelését, és elkészült az a haderőfejlesztési program, amely 2026-ig meghatározza a hadsereg fejlődésének fő irányát.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK