Komorowski: érdemes lenne felülvizsgálni a Budapestről alkotott véleményeket

Bronislaw Komorowski lengyel elnök Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatására reagálva szerdán kijelentette, az a legfontosabb, hogy a nyugati világ egységesnek bizonyult "az orosz agresszió" által kiváltott szankciók ügyében.
MTI, 2015. február 18. szerda, 15:39
Fotó: MTI/EPA

Az államfő a lengyel nemzetbiztonsági tanács (RBN) ülése után újságírói kérdésre válaszolva azt is kijelentette: "nemrég még egyes lengyel politikusok Budapestet tekintették mintának. Most talán érdemes lenne felülvizsgálni ezt a véleményt".

Komorowski, mielőtt elnökké választották, a kormányzó Polgári Platform politikusa volt, amely éles belpolitikai harcot folytat a fő ellenzéki erővel, a nemzeti konzervatív Jog és Igazságossággal. Utóbbi elnöke, Jaroslaw Kaczynski korábban többször kifejezte csodálatát a magyar miniszterelnök politikája iránt, a pártja számára vereséggel végződő 2011-es parlamenti választások után pedig kijelentette: "lesz még Budapest Varsóban".

Komorowski úgy vélte, hogy Ewa Kopacz kormányfő biztosan rákérdez majd Putyin keddi budapesti látogatására, amikor Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel csütörtökön Varsóban találkozik.

Az RBN ülésének fő témái az ukrajnai helyzet, a minszki tűzszüneti megállapodással kapcsolatos fejlemények, valamint a 2016-ban esedékes varsói NATO-csúcstalálkozó témakörei voltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2015.02.18 16:24

Fidesznél vak vezet világtalant, komoly szakértők nélkül alakítanak ki minden politikát, kívűlről ez egy részeg ember támolygásának benyomását kelti, amiben erősek az a sértődött emberek óriási tömegein alapult hatalmas bizalmi tőke, amit lehetetlen eljátszani, olyan sok a sértődött és frusztrált szavazó, akinek nevében mindenféle hülyeséggel kísérleteznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html