A 25 éves kalocsai nő egy építőipari cég ügyvezetője volt, a cégnek 2015. december 10-én Kalocsán is nyitott egy bankszámlát. A számlára 2015. december 22-én egy albán cégtől érkezett egy átutalás több mint 18 700 euró értékben - írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az albán cég egy másik magyar, fővárosi céggel állt gazdasági kapcsolatban és az albán vállalkozásnak pénzt kellett utalnia a budapesti cégnek. Egy ismeretlen személy azonban feltörte az albán cég e-mail fiókját és a cégek közötti levelezést manipulálva meghamisította azt a számlaszámot, amire az albán cégnek utalni kellett. Az új számlaszám a vádlott cégének bankszámlája lett. (Tízmilliárdokat mostak tisztára - lecsapott a NAV.)

A vádlott értesült az utalásról és 2015. december 23-án délelőtt egy kalocsai bankfiókban felvett az átutalt pénzből 5,7 millió forintot. A vádlott ezzel a csalásból származó pénz eredetének leplezése érdekében pénzügyi szolgáltatást vett igénybe. A megszerzett pénz további sorsa ismeretlen.

A vádlott később, a nyomozás során a pénz eredetének leplezése érdekében becsatolt egy fiktív vállalkozási szerződést is, azt a hamis látszatot keltve, mintha a pénz egy román céggel folytatott üzletből származna.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, vele szemben a főügyészség végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Az ügyészség szerint a pénzmosással vádolt nőt az ügyvezetői foglalkozástól is el kell tiltani, valamint az általa megszerzett pénzre vagyonelkobzást kell elrendelni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.