A NAV adóellenőrei és pénzügyőrei ellenőrzést tartottak augusztus közepén, egy velencei rendezvényen, ahol a nyugtaadási kötelezettséget ellenőrizték.

Az ellenőrzés közben egy, a sátorhoz érkező férfi - aki a fesztivál főszervezőjének mondta magát - a NAV szerint "minősíthetetlen hangnemben" kezdte sértegetni az eljárókat. A rendezvény látogatói közül nagyjából 60-80 fő jelent meg az ellenőrzés közben.

Az adóhatóság közleménye szerint közülük többen is az eljárást mobiltelefonnal rögzítették. Miután egyik NAV munkatárs a felvétel abbahagyását kérte, ketten azt állították, hogy erőszakkal akarta elvenni tőlük az eszközt.

Eközben a tömeg körbezárta és visszatartotta a munkájukat végző adóellenőröket és pénzügyőröket. Végül, a helyszínre érkező rendőrök fellépésének köszönhetően a helyzet normalizálódott - olvasható a közleményben, mely szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőfeljelentést tett, és a jövőben is fellép azok ellen, akik munkatársait bármilyen módon fenyegetik, illetve akadályozzák munkájuk végzésében.