BUX
39130

Magánkórházat alapítottak a fehérvári megyei kórház vezető orvosai

Szívügyünknek tekintik a gyógyítást és egy hosszú távon működőképes rendszer kiépítését a most induló székesfehérvári magánkórház alapítói, akik egyidejűleg a fehérvári megyei kórház vezető orvosai is - szúrta ki az Index.

Szepesi Anita, 2018. szeptember 7. péntek, 15:59

"Hiszünk egy magas színvonalú, a gyógyítás szellemiségét őrző, emberközpontú, magánegészségügyi ellátórendszer megvalósításában..." -  idézi a Praxispont nevű, most induló székesfehérvári magánklinika-magánkórház weboldalát a portál, hozzátéve, hogy az alapítók a fehérvári állami kórház (Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház) vezető beosztású orvosai.

Konkrétabban, az új magánklinikát-kórházat létrehozó cégben tulajdonos mások mellett a megyei kórház orvosigazgatója, a két belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosai és osztályvezető-helyettes főorvosai, a tüdőosztály osztályvezető főorvosa, a neurológia osztályvezető főorvosa, érsebész főorvosa valamint a főigazgató felesége.

Az összesen 23 orvossal induló új intézményben csak páran nem a fehérvári kórház orvosai.

A kórházi orvosok magánpraxisa teljesen természetes, az azonban nagy kérdés - veti fel a portál -, hogy az állami kórház menedzsmentje mikortól válik ellenérdekeltté abban, hogy a saját kórházában jól menjenek a dolgok azért, hogy a betegek inkább a fizetős ellátást válasszák.

A portál interjúigényét az érdekeltek elutasították.

Fotó: Shutterstock