Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fentebb ismertetett fejlesztéshez nyújtott kormányzati támogatás nem befolyásolja az abortuszt végző kórházak tevékenységét és a számukra megítélt források nagyságát. A Kormány eddig is és ezután is minden kórházban végrehajtja az olykor évtizedek óta halogatott fejlesztéseket - válaszolta az államtitkár Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére.

Rétvári ezt azzal támasztotta alá, hogy felsorolta hány magyarországi egészségügyi intézményben lesznek kisebb-nagyobb fejlesztések. Valamint azt is ellenérvként hozta fel, hogy két budapesti súlyponti kórházat hoznak létre, melyekre már 40 milliárd forint forrást különített el a kormány. Szerinte ezek alapján látható, hogy a fejlesztéseknek nem volt és nem lesz feltétele az abortusztilalom.

A szocialista politikus kérdésének alapját az adta, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter február elején jelentette be, hogy támogatják a két kórház fejlesztéseit 7,8 milliárd forinttal. Akkor a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy "cserébe a két intézmény vállalta, hogy az új osztályokon nem hajtanak végre abortuszt, és az orvosok nem fogadnak el hálapénzt."