Kórháztámogatás és abortusz - a kormányból cáfolták Lázárt

Korábban Lázár János jelentette be, hogy a Bethesda Gyermekkórházban és a Budai Irgalmasrendi Kórházban közös abortusz és hálapénz mentes szülészet-nőgyógyászati egységet hoznak létre 7,8 milliárd forint költségvetési forrásból. Többen kifogásolták, hogy az állam a magzatelhajtások végzésének megtagadásához köti a támogatásokat és a fejlesztéseket. Most Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára cáfolta ezt.
Szabó Dániel, 2017. március 1. szerda, 18:13
Fotó: Napi.hu

A fentebb ismertetett fejlesztéshez nyújtott kormányzati támogatás nem befolyásolja az abortuszt végző kórházak tevékenységét és a számukra megítélt források nagyságát. A Kormány eddig is és ezután is minden kórházban végrehajtja az olykor évtizedek óta halogatott fejlesztéseket - válaszolta az államtitkár Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére.

Rétvári ezt azzal támasztotta alá, hogy felsorolta hány magyarországi egészségügyi intézményben lesznek kisebb-nagyobb fejlesztések. Valamint azt is ellenérvként hozta fel, hogy két budapesti súlyponti kórházat hoznak létre, melyekre már 40 milliárd forint forrást különített el a kormány. Szerinte ezek alapján látható, hogy a fejlesztéseknek nem volt és nem lesz feltétele az abortusztilalom.

A szocialista politikus kérdésének alapját az adta, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter február elején jelentette be, hogy támogatják a két kórház fejlesztéseit 7,8 milliárd forinttal. Akkor a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy "cserébe a két intézmény vállalta, hogy az új osztályokon nem hajtanak végre abortuszt, és az orvosok nem fogadnak el hálapénzt."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

namana, 2017.03.02 07:19

Tehát Lázár nem mondta, hogy a kórházak akkor kapnak pénzt, ha nincs abortusz és a kormány ilyet nem cáfolt, viszont a napi.hu úgy hazudik mint régen a bolsevikok, ezért nevezzük őket liberálbolsinak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Winter, 2017.03.01 18:35

Aham. Ez nem cáfolat.

Viszont cáfolata annak, hogy a kormány nem fejlesztene semmit az egészségügyben. :)

A nagy igyekezetében a napi.hu jól lebuktatta az egyik kommunista hazugságot. :O
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html