Az erdő látogatása továbbra is lehetséges. A nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak látogathatóak, de valamennyi esetben fokozottan figyelni kell a járványügyi intézkedések betartására.

A napokban a Pilisi Parkerdő Zrt. több, a járvány miatt eddig zárva lévő intézménye, egysége kezdte, kezdi meg működését.

Május 19-től kinyitott a visegrádi Fellegvár, de a beltéri kiállítások még nem látogathatóak. A nyitvatartás nem változik: a vár 9:00 és 18:00 óra között tekinthető meg, belépő 17:30-ig váltható. A jegyárak az alábbiak szerint módosulnak: sétáló felnőtt jegy 1000 forint, sétáló diák- és nyugdíjas jegy 500 forint. Szintén május 19-én nyitott a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert és a pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház is keddtől várja a vendégeket.

Május 22-étől, péntektől látogatható a Budakeszi Arborétum. A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-től, hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ott alvós táborok még nem indulnak. Továbbá hétfőn kinyitott és látogatható a Budakeszi Vadaspark is.