Kiderült, mire nem sajnálja a pénzt a kormány

A pénzügyi tárca a volt királyi Pénzügyminisztérium felújításáért felelős vállalatnak, azaz saját cégének adta a legmagasabb összeget a vállalati támogatásokra rendelkezésére álló keretéből.
Komócsin Sándor, 2019. december 9. hétfő, 08:26
Fotó: Getty Images

Idén 28 milliárdnyi vállalati támogatást osztott szét a Pénzügyminisztérium, a legtöbb pénzt, 13,8 milliárd forintot a PM-TÉR6 Kft., azaz saját projektcége kapta - írja a Népszava. Ez a vállalat felel a budai várban található volt királyi Pénzügyminisztérium átalakításáért és felújításáért. Ha elkészül az épület, ide költözik a PM apparátusának fele. Az átalakítás költsége 50 milliárd forint, ami megközelíti a Kőröshegyi autópálya-völgyhíd árát.

A piaci tevékenységet végző vállalkozások közül a legnagyobb támogatást, közel 2,5 milliárd forintot a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági (TM) Zrt. kapta, a PM által közreadott adatok szerint "feldolgozóipari komplexum felújításra". A cég tulajdonosa Horváth László, aki az első Orbán-kormány idején, 1998-ban a Kazah Köztársaság tiszteletbeli konzulja lett, és fenntartotta Karcagon a Kazah Köztársaság Konzulátusát. Emellett pont jókor szállt be az online-pénztárgép bizniszbe is.

Több mint 2 milliárd forint támogatást kapott még az ócsai MPF-FÉG Kft. "automatizált festő és ponthegesztő üzemegység létrehozásának támogatása a versenyképesség növelése és új piacok megnyitása céljából". A cég Felcsuti Zsolt érdekeltségéhez, az MPF-csoporthoz tartozik, Felcsuti vagyonát A 100 leggazdagabb kiadvány 160 milliárd forintra becsülte, amivel a hetedik helyen végzett a milliárdosok listáján.

A milliárdos támogatási listára még két csomagolóüzem került fel. Az egyik a Neopac Kft., amely kerek egymilliárdot kapott a PM támogatási listája alapján "tubusgyártó sor kapacitásbővítésének támogatására". A vállalat a svájci Hoffmann Neopac AG tulajdonában áll. A másik a Hell Energy Kft., amely a külügyminisztériumtól 2016-ban hétmilliárd forintot kapott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2019.12.09 13:01

Mi a gond ezzel? Mocsok patkányországban a patkánykormány szerint ez így normális.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.12.09 12:53

A rablás fertőző, már nemcsak a vajda, hanem minden beosztottja is nyiltan üzi, egymással veresengve.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mariusz_, 2019.12.09 09:05

Nem tudom, ki lepődik meg ezen. Az analfabéta falusi, amelyik azt sem tudja, hogy egynél több párt is létezik, csak a krumpli, és a habzó szájú nyugdíjas ezt akarta. Nyilván boldog is vele.
Épül az oligarcha rezsim, posztszovjet mintára. Amire kellene pénz, oda nincs, a nemzeti valuta nemzetközi viszonylatban sem ér fabatkát sem, a vállalatok járnak jól. Nem az emberek. Soha nem az emberek. 30 év után sem. De tetszik nekik, hát hajrá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html