Gulyás: nincs apelláta a dugódíj ellen - Semmi baj a Mátrai erőművel!

A kormány szerint a Fővárosi közgyűlésnek joga van döntés hozni a budapesti dugódíjról, ugyanakkor a kormány ezt nem támogatja és a dízelautókat sem tiltanák ki. Gulyás Gergely szerint a Mátrai erőműről rémhírek jelennek meg.
Vég Márton, 2019. november 21. csütörtök, 11:25
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A dugódíjról a Fővárosi Közgyűlés tud döntést hozni saját hatáskörében, ha ez megtörténik, azzal szemben nincs apelláta - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Szerint arra nem biztos, hogy van jogi eszköze a közgyűlésnek, hogy kitiltsák a dízelautókat. A kormány nem támogatja a dugódíjat, ezt már Tarlós István volt főpolgármester alatt is elmondták. "A dugódíj Demszky Gábor hagyatéka, Karácsony Gergelynek el kell dönteni, hogy mit tesz ezzel" - közölte Gulyás.

Úgy látja, a dugódíj eddigi koncepciója kidolgozatlan. A miniszter azt is reméli, hogy nem fogják kitiltani a dízelautókat Budapestről. Az RTL Híradónak adott interjújában a klímavédelemért felelős új főpolgármester-helyettes, Dorosz Dávid mondta azt, hogy bevezetik a dugódíjat, és öt éven belül korlátozhatják a dízelautók behajtását a budapesti belvárosba.

A Mátrai erőműről elmondta: állandó és folyamatos az ellenőrzés, ennek adatai a kormány rendelkezésre állnak. Egyszeri eseményről volt szó, semmilyen határérték-túllépést nem mérnek a hatóságok, rémhírek jelennek meg a sajtóban - közölte a Gulyás, aki szerint 2017-ben még veszteséges volt az erőmű, majd pedig nyereségessé vált. Nem segít ki a kormány senkit, a cég tavaly is 11 milliárdos osztalékot fizetett ki.

A hatósági eredmények jók, csak a kibocsátás közvetlen helyénél mértek a határértéknél nagyobbat, a kénhidrogén okozhatott rosszulléteket, egyszeri eset volt, a területen folyó víz sem szennyezett. Nincs vizsgálat az erőmű ellen - fogalmazott a miniszter. A Napi.hu is megírta: többségi tulajdonosa lehet az állam a Mátrai Erőműnek azok után, hogy a tavalyi sikeres üzemi évet az idei vélhetően nem tudja megismételni. A hírek szerint komoly pénzügyi válságba kerülő visontai cég problémájának a kezelésére az MVM jelentkezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2019.11.21 12:00

@Fricibacsi3: de az a jó pár semmittevő államtitkár, miniszteri biztos és egyéb kenyérpusztító az nem zavar, ugye te alkoholista? Vedelj tovább.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.11.21 11:59

@Fricibacsi3:
"dugódíj = megszorítás"
Nem, Fricibácsi, megint hülyeséget beszélsz!
A nyugdíjadnál annál inkább megszorítanak. Az kell a mihaszna életedhez, a dugódíj meg nem szükségszerű és pont ez a lényege. Nem kötelező autóval bemenni a belvárosba bevásárolni, mulatni és munkahelyre. Nem is érdemes, mert magas parkolási díjat kell fizetni. Tömegközlekedéssel a legjobban megközelíthető. Ha ott laknál, akkor értenéd miről beszélek, én ott lakom!
Európa hasonló gondokkal küszködő nagyvárosaiban egy csomó helyen próbáljál meg bemenni autóval a belvárosba, meg fogsz lepődni! :-D
De Te ilyen helyeken nem jársz, helybe hozzák Neked a nyugdíjat!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2019.11.21 11:39

dugódíj = megszorítás
Kell a pénz KamuGeri 5 helyettesére meg Kálmán Szolgára
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html