Sportakadémiáknak, a Miniszterelnökségnek, turisztikára osztott százmilliárdokat a kormány

Négy kasszából, mintegy 220 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei központi költségvetésen belül. Legtöbb - 42,5 milliárd - a turizmusnak jutott.
Németh Géza, 2020. szeptember 22. kedd, 12:02
Fotó: Getty Images

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Gazdaságvédelmi Alapot 185 milliárd forinttal csökkentette. Ebből legtöbbel, 42,5 milliárd forinttal a turisztikai fejlesztési célelőirányzat részesedett.

A vasúti személyszállítási közszolgáltatások költségtérítése 29,5 milliárd, míg az autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatások költségtérítése 32,5 milliárd forintot tett ki.

A Miniszterelnökség beruházásra 15,7 milliárd, a sportakadémiák működtetésére 11,4 milliárd, míg a regionális víziközmű társaságok - szintén működtetésre - 10,2 milliárd forinthoz jutottak.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 2 milliárd forintot osztott ki a kormány. Ebből legtöbb a hulladékgazdálkodási ideiglenes közszolgáltatás indokolt többletköltségeire és a kapcsolódó kártalanításra jutott, kereken 1,5 milliárd forinttal.

A Rendkívüli kormányzati intézkedésekből 7,1 milliárd forintot tett át a kormány a Bethlen Gábor Alap támogatására.

A Járvány Elleni Védekezési Alapból 26,4 milliárd forintot használt fel most a kormány. Ebből a gyógyító-megelőző ellátás intézetei kaptak 16,2 milliárdot, az Országos Mentőszolgálat  és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja egyaránt 1,1-1,1 milliárd, míg a Nemzeti Népegészségügyi Központ 5,4 milliárd forinthoz jutott.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.09.22 14:30

lánchidra 6.8 milliárd, betegekre karácsony adjon a semmiből 50 milliárdot, a kéjesen vigyorgó bosszuálló istencsapása meg sportra egyéb hitványságokra, határontulra kiszór a semmibe akármennyit, ehhez ott a sok hitvány agymosott tapsoló neki
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sgl, 2020.09.22 12:17

Baromira felgyorsult a lopópolip, minden karjával, háromszorosan markol újabban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html