Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat előbb a Gazdaságvédelmi Alapból csoportosít át 206 milliárd forintot. Ebből legtöbb a kiemelt közúti projektekre fordítható, 60 milliárd forinttal. Ezt követik a Magyar Honvédség beruházásai 37 milliárd, és az egészségipari ágazat technológiai korszerűsítésére irányuló támogatás 35 milliárd forinttal

A további nagyobb összegű támogatottak a következők: a vasúthálózat fejlesztése 12,4 milliárd, az Eiffel Műhelyház és Próbacentrum beruházása, valamint a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének beruházása 11,5 milliárd, az MFB Zrt. rábízott vagyonába tartozó társaságok tőkeemelése 10 milliárd, Pest megye fejlesztése 5,5 milliárd, a külképviseletek igazgatása 4,2 milliárd, a sportlétesítmények fejlesztése és kezelése 3,8 milliárd forinttal.

A Központi Maradványelszámolási Alap 1 milliárd 961 millió forinttal csökkent. Ebből legtöbb - 830 millió - az Igazságügyi Minisztérium igazgatására jutott, a Nemzeti Védelmi Szolgálat 481 millió, míg a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat 270 millió forint támogatásban részesült.

A Miniszterelnöki Kormányiroda által kezelt Központi tartalékok 3,7 milliárd forinttal csökkent, ebből a Bethlen Gábor Alap támogatása 3,1 milliárd forint.

A Járvány Elleni Védekezési Alap 7,1 milliárd forintjából az egyetemek, főiskolák jutottak 5,3 milliárdhoz.

Végül az NVTNM tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok bérfejlesztésének ellentételezésére szolgáló 4 milliárd 170 millió forintot áttette a kormány a MÁV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadásokra.

Egy másik határozatban a Betegápoló Irgalmasrend a beruházásához kapott 11 milliárd 151 millió forintot. Ebből az idei költségvetést 5 milliárd forint terheli, a többi a jövő évi büdzséből jár majd.