Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közel 10 milliárd forint átcsoportosításával járnak. Legnagyobb tétel a központi maradványelszámolási alapból, a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatása, 7 milliárd forinttal. (Tavaly októberben már 2 milliárd forinttal növelték az induló 3,5 milliárdos keretet.)

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 1,2 milliárd forinthoz jutott, a tulajdonában lévő Alkotás utca 21. szám alatti épület átalakítására. Ebből közszolgálati apartmanház lesz, miután a most kapott pénzből kívül-belül teljesen felújították. A januári képviselő-testületi ülésen erről Pokorni Zoltán polgármester elmondta, hogy "a kerületi óvodákban, bölcsődékben, gondozási központokban, de még a rendőrségnél is komoly munkaerő-problémát okoz, hogy a közalkalmazottak, köztisztviselők számára szinte megfizethetetlenek az elszabadult budapesti albérletárak. Ezért gondoljuk úgy, hogy ezen a területen lépnie kell az önkormányzatnak".

Végül a kormány 1 milliárd 678 millió forintot hagyott jóvá az idén Budapesten rendezendő női és férfi 3×3 kosárlabda olimpiai kvalifikációs torna megrendezésére.