Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben a kormány összesen 150 milliárd forintot von el az önkormányzatoktól, a december 21-én megjelenő Magyar Közlönyben több milliárd forintot osztottak szét az egyházak és többnyire fideszes vezetésű települések, kerületek között, jellemzően ingatlancélú beruházásokra - írja a Népszava. A kormány határozott arról is, hogy vagyonkezelő alapítványi fenntartásba kerül a Pannon Egyetem. A szervezet működéséhez a kormány már induláskor 1,1 milliárd forintos forrást és ennél is jelentősebb ingatlanállományt biztosított.

A Dunántúli Református Egyházkerület 1,85 milliárd forintos azonnali támogatást kapott a kormánytól a Pápai Református Kollégium épületének bővítésére. Az ügy érdekessége, hogy a református egyházkerület október elején írt ki nyílt pályázatot a 166 férőhelyes, két autófelvonós mélygarázzsal ellátott kollégium épület kivitelezésére. A legjobbnak talált, 2,16 milliárdos ajánlatról december 18-án, pénteken értesítették a pályázókat. Egy munkanappal később, december 21-én jött a határozat, amely szerint az bővítési-átalakítási költségek 85 százalékát az állam vállalja át.

Vasváron - ahol a fideszes Tóth Balázs a polgármester - a helyi termálfürdő bővítéséhez szükséges 654 millió forintot Varga Mihály pénzügyminiszternek kell előteremtenie a Gazdaságvédelmi Alapból. A tiszavasvári komplex felzárkóztatási programra a Belügyminisztérium ad csaknem kétmilliárd forintot 2021 és 2023 között. A polgármester itt a Fidesz-KDNP-s Szőke Zoltán. Budapest szintén fideszes vezetésű XVI. kerületébe (a polgármester Kovács Péter) 2,6 milliárd forintot kap el a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola bővítésére, felújítására.