A kormány kisegíti a fideszes kötődésű önkormányzatokat

Véletlenül éppen olyan önkormányzatoknak juttat anyagi segítséget a kormány, amelyet fideszes vagy fideszes kötődésű ember vezet. Más önkormányzatoknak csak elvonás jut - írja a Népszava.
Szász Péter, 2020. május 15. péntek, 07:30
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A magyar kormány egy április közepi döntésével 1,2 milliárdos támogatást ítélt meg öt településnek is a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében. A legnagyobb összeget, 438 millió forintot  ebből Kisvárda kapta kötelező feladatainak ellátására -, de 371 millióval turbózták meg a szikszói iparterület fejlesztését és 291 milliós mentőövet kapott Ács városa, hogy rendezni tudja tartozásait. Kapott pénzt Pócspetri, Tarhos és Szikszó is.

Ács polgármestere ugyanis a fideszes Szentirmai István, Kisvárdát a szintén kormánypárti Leleszi Tibor irányítja. Tarhos vezetője az ugyan független, de Fidesz által támogatott Kürti Sándor, aki 2014-ben még kormánypárti színekben nyert városában. Pócspetri polgármestere, Tamás György szintén független, a Népszava szerint a legutóbbi fellelhető hír szerint Semjén Zsolt társaságában avatott emlékművet.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa rákérdezett a pénzügyminisztériumnál, hogy miért pont ezek a települések kaptak támogatást. Tállai András államtitkár válasza szerint "a koronavírus-járvány okozta helyzetben különösen fontos az önkormányzatok pénzügyi stabilitásának megőrzése, az alapvető feladatot ellátó intézmények biztonságos üzemeltetése, illetve azon beruházások támogatása, amelyek eredményeként munkahelyek jönnek létre".

A kormány korábban elvette az önkormányzatoktól a gépjárműadót, ingyenessé tette a parkolást most pedig az ötmilliárdnál nagyobb ipari beruházásokra is rátenné a kezét, adóbevételekkel együtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.05.15 13:10

a vajda és bandája megesküdött mint miniszterelnök, hogy az egész országot fogja szolgálni, erre nyiltan szegregál, mint izraelben az arabok, vagy burmában a rohingyák ellen, attól függően, hogy ki nyal be neki tál lencsééért, állampolgárságot oszt és megvon ugyanezért a kerszténydemokrata.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Nyugati, 2020.05.15 11:42

Nem, hogy ellopnak úgy mint a baloldal, ezek inkább oda adják vidéki városoknak. Bezzeg boszme elvtársek tudták hogyan kell lenyúlni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.05.15 11:19

A nem fideszes település az nem a nemzet része mi?
Kövér után szabadon.
Ezért nem írtam alá a székely autonómiát, mert ellenzéki vagyok, tehát nem a nemzet része.
És ez már qrvára nem is érdekel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html