Megnyílt a pénzcsap néhány önkormányzatnak

A kormány 10 milliárd 657 millió forintot csoportosított át az állami költségvetésben az önkormányzatok idei támogatására úgy, hogy ebből csak a felsoroltak kaphatnak, pályázat nélkül, vissza nem térítendő támogatást. A pénz negyedét Budapest belvárosa használhatja fel.
Németh Géza, 2019. január 18. péntek, 21:16
Fotó: MTI Fotó

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a legnagyobb tétel címzettje a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata, 2 milliárd 838 millió forinttal. Ebből a József nádor tér, Podmaniczky tér, Vörösmarty tér és a csatlakozó utcák fejlesztését kell megvalósítani.

Dunaújváros 968 millió forinthoz jutott, a Vasmű út újraaszfaltozására.

Kisbér a belvárosi városközpont revitalizációjának támogatására kapott 1 milliárd 25 millió forintot.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának a támogatása, 1 milliárd 677 millió forintot kap, amelyből a Sóstó Gyógyfürdők fejlesztésére felvett svájcifrank-alapú hitel törlesztését kell megoldani.

Külön nevesíti a határozat Tiszabő és Tiszabura községeket, amelyek a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére jutottak - külön-külön - 22,5 millió forinthoz. A kiépítendő térfigyelő rendszer esetében (a műszaki paramétereket, illetve a kamerák elhelyezkedésének helyét) az önkormányzat köteles egyeztetni az illetékes rendőr-főkapitánysággal - áll a kormányhatározatban.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK