Kormányinfo: nagyot eshet idén a gazdaság

A 2020-as recesszió Gulyás Gergely kancelláriát vezető miniszter szerint a kormány megítélése szerint a tervekhez mérten 10 százalék lehet az idén az eredeti tervek szerint. Aki szeretne, elkezdhet jelentkezni az oltásért.
Rácz Gergő, 2020. december 3. csütörtök, 11:44
Fotó: hirado.hu

A gazdasági  kormányzat 6,4 százalékos visszaesést várt a magyar gazdaságban, mindez 10 százalékos visszaesést jelent az eredeti tervekhez képest mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A csütörtöki kormányinfón elmondta  a mostani több körben lezajló konzultációk alapján súlyosabb forgatókönyvek lehetőségét is mérlegelte az operatív törzs, ahogy a kormány is.

Negyedéves alapon a harmadik negyedévben 11,4 százalékkal pattant fel a gazdaság a harmadik negyedévben.

Az operatív törzs több testülete ülésezik, külön egybegyűlésekben vitatkoznak a szakemberek.

Ezek alapján a negyedik negyedévi járványélénkülés rátelepedik általában is a gazdaság működésére.

A Kormányinfó főbb üzenetei:

  • Müller Cecília levelet küld az időseknek, nekik emellett majd egy új honlapon keresztül lehet nyilatkozni és új információkhoz jutni. A vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet majd tájékozódni, de a nyugdíjasok válaszborítékkal megtoldott tájékoztatást is kapnak postai úton.
  • A vakcinák az első körben érintetteknek december végére lesznek elérhetők.
  • A karácsonyi enyhítésekről még nincs döntés, erről az elérhető adatok mentén dönt majd a kormány, az operatív törzzsel együtt.
  • A tanárok számára önkéntes lesz a koronavírus tesztelés.
  • Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcinára, a kormány 50 milliárdot allokált erre a célra.
  • A karácsonyi ünnepekre és szilveszterre speciális szabályozás kell, erről jövő héten legkésőbb dönt a kormány. Ha kitart a kormány a szigor mellett, akkor is a két ünnepre külön szabályozás kell, hogy a családok találkozhassanak, együtt lehessenek.
  • Gulyás elmondása szerint Palkovics László miniszter kereste meg őt azzal, hogy az uniós források felhasználásnak feladatkörét átadná, így Orbán Viktor kormányfő nem elvette és odaadta a feladatkört, csak támogatta a változtatást.
  • 993 ember kezelnek jelenleg intenzív osztályon a koronavírus miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Brennus, 2020.12.03 15:34

A gazdasági kormányzat 6,4 százalékos visszaesést várt a magyar gazdaságban.
A koronavírus a világban,
mindenütt gazdasági visszaesést eredményezett.
A gazdasági kormányzat 6,4 százalékos visszaesést várt a magyar gazdaságban.
Tőzsdefórum írja 2020. november 06. 13:32 A Wirtschaftsforschungsinstitut (Wifo) legfrissebb kalkulációi alapján az idén 7,7 százalékos GDP-csökkenésre lehet számítani, szemben az októberi prognózisban jelzett 6,8 százalékkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.12.03 12:11

Ha ezt mondják a jobban teljesítő hazudozók is akkor bizony úgy is lesz. Újabb sikere az unortodox narancspolitikának :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html