Kormányinfo: csak pár hétre szól a létszámstop

Mindössze átmeneti időre szól a kormányzati létszámstop, és az is csak a közigazgatást érinti, az egészségügyet nem – hangzott el a heti kományinfón. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, szerint az önkormányzatok tervezett forráselosztásában nem lesz érdemi változás, és lesz pénz a metrofelújításra is.
Rácz Gergő, 2019. november 14. csütörtök, 12:53
Fotó: MTI Fotó / Soós Lajos

A létszámstop csak a közigazgatási intézményekre, szervekre vonatkozik, a kórházak esetében nincs ilyen - mondta az Index beszámolója szerint a legutóbbi kormányinfón, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Szintén a lap írt arról, hogy teljeskörű stoppot renldektek el az államigazgatás minden területén.

Gulyás szerint az államigazgatási létszámstop körülbelül két hétig érvényes.

Ezen túl a kormányinfon Gulyás elmondta, az önkormányzatok jelenlegi forrásmegosztási rendszerén nem akar változtatni a kormány.

Pusztán azt akarja, hogy az iparűzési adó bevételeiből a helyi közösségi közlekedést kelljen első helyen finanszíroznia az önkormányzatoknak. A 800 milliárdos iparűzési adóbevételből nagyjából 150 milliárd forintot kap a kormány.

A kormány garantálja a 3-as metró felújításához szükséges 80 milliárd forintos támogatást a fővárosnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Justice2018, 2019.11.14 20:05

Csak egynkérdés.
Miért kapták meg ukázban a létszámstop levevet a kórház igazgatók?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html