Kormányszóvivő: a kerítésépítésről még egyeztet a kormány

Felelősségteljes döntést hozott a kormány a magyar-szerb zöldhatáron létesítendő biztonsági kerítésről, amelyről még egyeztetnek a következő napokban - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az állami tévében.
MTI, 2015. június 18. csütörtök, 21:59
Fotó: Napi.hu

Arra a kérdésre, hogy végleges döntés született-e a a 175 kilométeres magyar-szerb határszakaszra építendő négy méter magas kerítés, fizikai határzár helyszínéről, a kormányszóvivő azt mondta: a kormány döntött arról, hogy szükség van a biztonsági kerítésre, azért, hogy megvédje az ország határait és gátat vessen "az illegális migránsok áradatának".

A biztonsági kerítés megvalósulását firtató kérdésre úgy reagált: a jövő heti kormányülésen részletes jelentést kapnak a kivitelezés ütemezéséről, és csütörtökön már elkezdődött a terület kijelölése, valamint felmérése. Hozzátette ugyanakkor: az, hogy mi történik a következő napokban akár európai szinten - a görög válságra is utalva -, és hogy mi történik július 1-jén a szerb-magyar közös kormányülésen, "a jövő kérdése".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agnes40, 2015.06.19 11:07

Bokros Lajos beszéde a Kossuth téren, plakátokról, idegengyűlöletről.

https://youtu.be/9nE2MbDbH6E
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html