Kormányszóvivői iroda: várhatók még személyi változások

Nem egyedi döntésként szűnt meg a kormányzati konzultációkért felelős miniszterelnöki biztos megbízatása, és várhatók még személyi változások a jövőben - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI érdeklődésére pénteken.
NAPI, 2012. július 20. péntek, 17:25
Fotó: Napi.hu

"Nyitrai Zsolt megbízatásának megszűnése nem egyedi döntés. A Miniszterelnökség teljes átszervezésének része a kormánymegbízotti, miniszterelnöki megbízotti, miniszterelnöki biztosi és kormánybiztosi rendszer alapos felülvizsgálata is. Ezért várhatók még személyi változások; szeptembertől a jelenleginél jóval kevesebb ilyen tisztség lesz" - tudatták.

A Nyitrai Zsolt felmentéséről szóló határozat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben, a felmentés azonban július 16-ai, azaz hétfői hatállyal történt. A fideszes képviselő az Orbán-kormány megalakulásakor a fejlesztési minisztérium infokommunikációs államtitkára lett, miniszterelnöki biztosként 2011 szeptembere óta dolgozott.

Kinevezését akkor azzal indokolták, hogy a kormány az alkotmányozási és a szociális konzultáció után újabb fontos ügyekben tervezi kikérni az emberek véleményét. A munkahelyteremtéssel és más gazdasági kérdésekkel összefüggő konzultáció jelenleg is tart, a kérdőíveket augusztus 20-áig lehet visszaküldeni.

A kormányzati honlapon található feladatleírás szerint Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztosként humánpolitikai ügyekkel is foglalkozott.

HOZZÁSZÓLÁSOK