Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gazdasági  kormányzat 6,4 százalékos visszaesést várt a magyar gazdaságban, mindez 10 százalékos visszaesést jelent az eredeti tervekhez képest mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A csütörtöki kormányinfón elmondta  a mostani több körben lezajló konzultációk alapján súlyosabb forgatókönyvek lehetőségét is mérlegelte az operatív törzs, ahogy a kormány is.

Negyedéves alapon a harmadik negyedévben 11,4 százalékkal pattant fel a gazdaság a harmadik negyedévben.

Az operatív törzs több testülete ülésezik, külön egybegyűlésekben vitatkoznak a szakemberek.

Ezek alapján a negyedik negyedévi járványélénkülés rátelepedik általában is a gazdaság működésére.

A Kormányinfó főbb üzenetei:

  • Müller Cecília levelet küld az időseknek, nekik emellett majd egy új honlapon keresztül lehet nyilatkozni és új információkhoz jutni. A vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet majd tájékozódni, de a nyugdíjasok válaszborítékkal megtoldott tájékoztatást is kapnak postai úton.
  • A vakcinák az első körben érintetteknek december végére lesznek elérhetők.
  • A karácsonyi enyhítésekről még nincs döntés, erről az elérhető adatok mentén dönt majd a kormány, az operatív törzzsel együtt.
  • A tanárok számára önkéntes lesz a koronavírus tesztelés.
  • Jövő héttől lehet jelentkezni a vakcinára, a kormány 50 milliárdot allokált erre a célra.
  • A karácsonyi ünnepekre és szilveszterre speciális szabályozás kell, erről jövő héten legkésőbb dönt a kormány. Ha kitart a kormány a szigor mellett, akkor is a két ünnepre külön szabályozás kell, hogy a családok találkozhassanak, együtt lehessenek.
  • Gulyás elmondása szerint Palkovics László miniszter kereste meg őt azzal, hogy az uniós források felhasználásnak feladatkörét átadná, így Orbán Viktor kormányfő nem elvette és odaadta a feladatkört, csak támogatta a változtatást.
  • 993 ember kezelnek jelenleg intenzív osztályon a koronavírus miatt.