Környezetvédelem: jóval többet költ majd a kormány, mint eddig

Az elmúlt évtizedek egyértelmű nyertese a természetvédelem, azért kell dolgozni, hogy a természet is nyertessé váljon - hangoztatta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a Balaton-felvidéki Nemzeti Park létrehozásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 16. szombat, 14:57
Fotó: Pixabay

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy a jelenlegi uniós ciklusban 2800 milliárd forintot fordítanak környezet - és természetvédelemre, ami 500 milliárd forinttal több, mint az előző uniós ciklusban erre szánt összeg - idézi az MTI. (Ennyit költünk közvetlen természetvédelmi célú fejlesztésekre.)

Az elmúlt hét évben 45 százalékkal növekedett a nemzeti parkok állatállománya és 79 új országos természeti területet adtak át a meglévő bemutatóhelyek folyamatos megújítása mellett. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot - hat korábbi tájvédelmi körzet összevonásával - nyolcadikként hozták létre a hazai parkok sorában.

Puskás Zoltán, a park igazgatója elmondta, hogy a nemzeti park kialakításával, 56 ezer hektáron, létrejött a Balaton-felvidék teljes területére kiterjedő védett ökológiai rendszer.
Az elmúlt időszak eredményei közül kiemelte, hogy a Bakony-Balaton Geopark három éve az UNESCO globális geoparkjának részévé vált.

Puskás Zoltán szólt arról, hogy 1997-ben 13 szürkemarha élt a területen, mára 168-ra emelkedett a számuk. Húsz évvel ezelőtt 50 bivaly volt a nemzeti parkban, ma 242 él belőlük a itt, illetve a gépesítés is jelentősen fejlődött, hiszen húsz éve egy traktora volt a parknak, mára viszont tizenkét erőgép dolgozik a területen - részletezte.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.09.16 17:29

Ennyi pénzből nem lehetne abbahagyni a történelmünk során példátlan fa- és erdőirtást, mutyielvtársak?? Ja, hogy ÚGY nem lehetne ellopni??

Gőzerővel irtjátok a fáinkat, erdeinket, betonozzátok le zöldterületeinket mindenféle betonförmedvények kedvéért, még van pofátok természetvédelemről beszélni, MUTYIELVTÁRSAK?? Hogy rohadjatok meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html