Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 4946 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván a magyar hatóságok, azaz 30 fővel nőtt a számuk a vasárnap reggeli helyzethez képest. Az aktív fertőzöttek száma hétfő reggel 708 volt, szemben a vasárnapi 685 fővel - derül ki a koronavirus.gov.hu legfrissebb összefoglalójából.

Nincs újabb halálos áldozata a járványnak, eddig összesen 608 ember veszítette életét a vírus okozta betegségben. A gyógyultak száma 3630-ra emelkedett.

A kormányzati oldal tájékoztatója szerint elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra mindenki komolyan veszi a koronavírusra utaló jeleket függetlenül attól, hogy valaki volt-e külföldön.