Van olyan cég, amelynek vezetői saját bérükből segítik a dolgozókat

A BUD csoport minden felsővezetője felajánlotta áprilisi jövedelmének nagy részét az általuk létrehozott BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványnak - adta hírül a cégnek.
Szász Péter, 2020. április 2. csütörtök, 10:26
Fotó: Budapest Airport

A legfrissebb adatok és előrejelzések szerint Európa légiközlekedését sújtja a legkomolyabban a koronavírus-járvány. A kontinens légiközlekedési kapacitásainak 90%-át is átmenetileg elveszítheti, az európai repülőterek 14 milliárd eurós bevételkieséssel számolnak. A jelenlegi válság a budapesti repülőteret is drasztikus mértékben érinti. Összehasonlításképp: 2019. március 31-én napi 45 700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez a szám 2020 márciusának végén 520 fő volt.

Ezért a repülőtér-üzemeltető kezdeményezésére létrejön a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány, amelyet a járvány miatt nehéz helyzetbe került munkavállalók segítésére hívtak életre. A vezetőség első körben 60 ezer eurót (közel 22 millió forint) ajánlott fel.

Az alapítvány célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági helyzetben veszélybe kerül a szociális biztonsága, fizikai vagy mentális egészsége, anyagi biztonsága vagy megélhetése. Az alapítvány munkáját - tetszés szerinti vagyoni hozzájárulással - bárki támogathatja.

A több mint 60 000 eurót kitevő felajánlás mellett a vállalatvezetés továbbra is minden erejét és idejét a járvány okozta válsághelyzet kezelésére fordítja.

HOZZÁSZÓLÁSOK