Koronavírus: 750 fertőzött, 7 halott Magyarországon

Csütörtökre újabb 750 magyarnál igazolták a koronavírus fertőzést és 7 idős, krónikus beteg elhunyt - derül ki a koronavirus.gov.hu oldalról.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 24. csütörtök, 08:43
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Csütörtökre úja 750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 7 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 709 főre emelkedett, 4818-an pedig már meggyógyultak. Az elhunytak 40 és 80 év közötti betegek, krónikus betegségeik között jellemző a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a szívbetegség, emellett előfordul tüdőgyulladás, Alzheimer-kór és mérsékelt elhízás is.

Az aktív fertőzöttek száma újabb rekordot döntött 15 673 fővel. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 56 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen a koronavirus.gov.hu oldal adatai szerint.

Az elmúlt 24 órában 11945 tesztet végeztek el, azaz a tesztek több mint 6 százaléka bizonyult pozitívnak.

Csaknem egy hete megközelíti az ezret a napi új fertőzöttek száma, a koronavírus-járvány második hullámának felszálló szakaszában vagyunk. A közösségi terjedés miatt nehezebb a védekezés, különösen fontos a megfelelő maszkhasználat és a távolságtartás. Aki légúti tüneteket észlel magán, ne menjen közösségbe, és ez érvényes a gyerekekre is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.09.24 10:16

@megalodon: na de... ha évente mindig több mint százezeren halnak meg... meg közben sokan el is hagyták az országot... és még most is százezer felett a halálozás... akkor arányosan nem nő a halálozás?
vagy a külföldi halottakat is beleszámolják?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2020.09.24 10:03

A "nép" megszavazta hogy a gazdaságot mentsük ne a nyugdijasokat.
Tehát lesz itt kb 10.000 halott ami rendben van mert a 2019/2020 statisztika alapján van itt legalább 5000 eé kevesebbhaéálozásunk ami felhasználható a kormánypropagandában vagyis év végén az alábbiakat fogod olvasni:

bár a koronavírus miatt többezer KRÓNIKUS BTEGSÉGEN SZENVEDŐ ( érts úgyis mindjár meghaltak volna) HALT meg
médsem csökkent az áves ősszhalálozás Magyrarországon , de a nápakaratbnak megfelelóen ( Orbán féle kérdőivek) megmentettükn a gazdaságot.

Persze valósában már Áprilisban az összes pusdkaport elöttük és a 10!% forintgyenülés miatt is nincs több eszközünk,
mert káosz van a gazdaságban...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Magenta, 2020.09.24 09:11

"Elhunyt 7 idős, krónikus beteg....."
"Az elhunytak 40 és 80 év közötti betegek....."

Már a 40 éves is idős?
Ha a "mérsékelt elhízás" is rizikófaktornak számít, mint alapbetegség, az ország 90%-a életveszélyben van.
Mondjuk, valamelyik nap egy tályogos fogat is halált okozó alapbetegségnek hazudtak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html