Koronavírus: csúcstalálkozó jöhet, Orbán válaszára várnak

Visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozót tartanak szerdán Prágában, az értekezleten a többi között megvitatják a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetet is - erősítette meg szombaton a CTK hírügynökségnek Andrej Babis cseh kormányfő.
Csernátony Csaba, 2020. február 29. szombat, 13:49
Fotó: AFP

Az MTI azt írja, hogy a találkozót Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kezdeményezte. "A V4 országok találkozója az időszerű európai helyzettel fog foglalkozni. Szeretnénk előkészíteni a koronavírussal kapcsolatos megoldásokat és megerősíteni az együttműködést" - írta Morawiecki twitteres bejegyzésében.

Andrej Babis megerősítette a CTK-nak, hogy V4-es találkozót tartanak szerdán, de annak konkrét idejét még nem véglegesítették. "Még a magyar és a szlovák kormányfők álláspontjára várunk" - írta Babis.

"Eddig egyetlen visegrádi országban sincs még koronavírusos beteg" - tette hozzá a cseh kormányfő. A CTK szerint a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar miniszterelnök a találkozón megvitatja a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásával kapcsolatos időszerű kérdéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK