Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint az utóbbi egy napban 301 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 6923 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ez csak kis lassulást jelent a szerdai 365 főhöz képest, de jóval felülmúlja a hétfői 178 fős és a keddi 118 fős értéket, ráadásul az eddigi abszolút csúcsot jelentő vasárnapi 292 főnél is magasabb.

Elhunyt egy idős beteg, az elhunytak száma így 620 főre emelkedett, 3930-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 2373 fő. Ezzel szerda (2100 fő) után újra megdőlt az eddigi rekord, mivel az aktív betegek száma a tavaszi, első járványhullámban május 4-én volt a legmagasabb, akkor 2055 főnél tetőzött a kór.

Az aktív fertőzöttek 44, az elhunytak 60, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 100 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését - olvasható a kormányzati honlapon.